Roasted adventures - Vegetables project


In het derde leerjaar van mijn opleiding kreeg ik de opdracht om met een gekozen groenten een concept te ontwikkelen. Als groenten heb ik de courgette gekozen; een veelzijdige groenten en toegankelijk voor iedereen. Ik heb met verschillende recepten geëxperimenteerd en uiteindelijk zijn er 20 bereidingen uitgekomen. Deze kun je ook vinden onder portfolio items.

roasted-adventures

Tijdens onderzoek naar de Nederlandse eetcultuur kwam ik er al snel achter dat wij Nederlands, nog steeds gewend zijn aan het eerste bord principe. Aardappelen. Vlees. Groenten. Maar vlees is nog steeds een van de grootste vervuilers ter wereld?! Des te meer redenen om groenten te eten. Met dit concept probeer ik de Nederlander meer groenten te laten eten en kennis te laten maken met nieuwe wereld smaken.

Hierdoor is Roasted Adventures ontstaan. Een groenten BBQ pakket geïnspireerd op wereldse keukens. Het pakket bestaat uit:

– Een lotuswortel spies met een marinade van 5 spices
– Pittige maïs kolf met een kruidige boter
– Courgette gemarineerd in olijfolie, witte wijnazijn en Italiaanse kruiden
-Courgette burger van kikkererwten en komijn

Met dit concept wil ik de avontuurlijke vegetariër aanspreken. Zodat ook zij van een BBQ maaltijd kunnen genieten waarbij zij kennismaken met nieuwe smaken.

roasted adventures posterBij dit project is een promotie actie opgezet door de stad van ‘s-Hertogenbosch. Door de stad zijn grote stickers op de straat geplakt en posters werden uitgedeeld. Er worden samples uitgedeeld om mensen te laten proeven en kennis te laten maken met het concept. Zie bovenstaande poster.