Flower project-Katja Gruijters


In het tweede schooljaar heb ik mogen meelopen bij Food Designer Katja Gruijters. Eten is voor haar dé manier om beeldend te communiceren.  Zij voert project uit van groot tot klein voor o.a. de voedselindustrie, retail en food service. Als Food designer speelt Katja een belangrijke rol bij het inzichtelijk maken van voedselvraagstukken en zo gaat zij graag probleemoplossend te werk. Natuur, cultuur, social, wetenschap techniek en zintuigen zijn onderdelen bij het zoeken naar concrete oplossingen.

1

Tijdens mij stage periode heb ik ondersteund bij een project voor mooiwatbloemendoen.nl. Hierbij werd er een bloemenplatform ontwikkeld en het doel was de consument te inspireren met bloemenconcepten. Ik heb mij vooral gefocust op het gedeelte; bloemen en eten. Ik heb field en desk research gedaan naar verschillende soorten bloemen, gebrainstormd en dit toegepast en mee geëxperimenteerd in de keuken. Daarnaast zijn er recepten ontwikkeld en heb ik meegedacht met verschillende bloemenconcepten.

elle-bloemen

Orchid springroll recept in de ELLE

1