Eten, drinken en spelen op het Culy Food Festival

Culy Food Festival 2015

Elke foodie is zeker bekend met de heerlijkste blog van dit moment; Culy.nl. Dit jaar organiseerde zij, tijdens het paasweekend, het eerste Culy Food Festival. Daar moest ik bij zijn.

Het evenement werd gehouden op de mooie locatie in de fabriekshal van SugarCity. Het evenement oogde industrieel door de hoge plafonds en stalen buizen, maar retro door het houten decor. De stands hadden ieder hun eigen thema en concept, maar samen vormde zij één geheel. Er was veel te proeven. Van comfort food zoals de hotdogs van Brandt & Levie tot aan de verse diverse groenten van Willem & Drees. Pijntjes en kwaaltjes? Dan was: DE EET APOTHEEK aanwezig. Een plek waarbij je tips en advies kreeg welke groente, fruit of specerij je moest nemen om de klacht te verminderen. Waarom medicijnen nemen als voeding zoveel goede eigenschappen heeft?

Culy Food Festival 2015

Voor de rokers (of niet rokers!) was er buiten de rookruimte. Hier kon je je sigaretje nuttigen of vooral: lekker eten van SMOKEY GOODNESS. Er werden heerlijke gerookte/geroosterde broodjes aangeboden o.a met Pulled Porked plus een saus waar jij u tegen zegt.

Er werden diverse workshops georganiseerd. Zoals van vork tot mes. Hier draaide het om de herkomst van ons voedsel. Want ja, waar komt die pompoen op je bord vandaan, hoe groeit deze eigenlijk? Tijdens het diner werd het verhaal achter je eten vertelt. In mijn ogen een mooi initiatief om mensen bewuster te maken over voeding.

Culy Food Festival 2015

Tijdens je hapje of je drankje kun je luisteren naar verschillende live bands. Om nog meer inspiratie op te doen kon je diverse documentaires bekijken van het Film Food Festival of de aangrijpende film van Sergio Herman.

Culy Food Festival 2015

Kortom, genoeg te zien, te proeven, te doen en te genieten tijdens deze eerste editie van het Culy Food Festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *